Fogadd meg a legjobb konyhai trükköket!

A napokig friss süteménynek is meg van a titka. Ha minden jól alakul, avagy az általad készített süti jól sikerül, akkor sem biztos, hogy az rögtön el is fogy, márpedig kiszáradva senkinek sem kell majd. Szerencsére ezt megelőzheted. A maradékot tedd egy zárható edénybe, majd tedd mellé egy alma lehámozott héját. A sütik így puhák maradnak, és még az illatuk is fenséges lesz!

[wp_ad_camp_1]

Arra is van megoldás, ha villámgyorsan kell látványos süteményt készítened. Egyszerűen csak süss néhány muffint, hiszen a muffinnál nem sok egyszerűbb és gyorsabb süti van. Ha elkészültél, akkor fogj egy darab csipkét, és tedd azt a muffinok tetejére, majd hintsd meg őket porcukorral, végül óvatosan emeld le az anyagot. A minta által a muffinok igazi remekművé varázsolhatóak.

Veled is előfordult már, hogy a a tojáshéj a tányérba esett, és azt sehogyan sem tudtad kivadászni? Nos, erre is van megoldás. A kocsonyává vált tojásos állagból is kilehet szedni a tojáshéjat, méghozzá igen egyszerűen. Elég ha bevizezed az ujjaidat, mielőtt azokat a tojásfehérjébe mártod. Tedd ujjaidat egészen közel a tojáshéjhoz, mivel az magától odaúszik majd és így máris eltávolíthatod.

A tökéletes tepsinek is megvan a maga trükkje. Ha a süti tésztája már kész, de a kisebbik tepsidbe nem fér bele a kimért adag, a nagyobbikban pedig éppen csak elterülne, így papírvékony tésztát süthetnél, akkor most figyelj. A nagyobb tepsi méretét ugyanis bármikor lecsökkentheted. Ennek érdekében vágj a tepsinél nagyjából kétszer hosszabb alufóliát, majd béleld ki vele. Ha ez megvan, akkor kezdd el visszahajtogatni a fólia egyik végét. A felhajtott részből készíts egy „falat”.

Sütés előtt érdemes megpaskolni a sütiket. Mielőtt azokat betennéd a sütőbe, néhányszor óvatosan dobd a tortaformát a konyhapultra. Ezáltal ugyanis a levegőbuborékok kiszöknek a tészta közül, így a sütid nem fog felpúposodni, persze az állaga is jobb lesz.