Fűszernövények a háztartásban
Egy-egy fűszerrel nagyon sokat tehetünk hozzá az elkészített ételek ízvilágához, ám az mellett, hogy finommá varázsolják az ételeinket, némely fűszer nagyon jótékony hatással bír a szervezetünkre is.
[wp_ad_camp_1]
A magyar konyha egyik legnépszerűbb fűszere a petrezselyem. Ami az mellett, hogy nagyon finom még egészséges is. Magas C-vitamin tartalommal bír, mellyel erősíthetjük az immunrendszerünket és így a szervezetünk hatékonyabban védekezhet a kórokozókkal szemben. Hasznos lehet a kellemetlen szájszag ellen, még a fokhagymával szemben. A másik nagyon hasznos fűszerünk, amely alapjáraton gyógynövény is egyben az pedig nem más, mint a fokhagyma. Rendszeres fogyasztásával megóvhat bennünket a szívizom és az érrendszeri megbetegedésektől. Kiváló antibiotikumként is és a petrezselyemhez hasonlóan fertőtleníti a szervezetünket.
A tormát általában csak Húsvétkor fogyasszuk ám, kevesen tudják róla, hogy megöli a vírusokat és a baktériumokat a szervezetünkben és ez mellett az emésztési problémákkal is jótékony hatással van. Különösen ajánlott veseproblémákkal vagy húgyúti betegségekkel küzdőknek. Számos légúti megbetegedésre alkalmas készítményt kaphatunk, amely zsályát tartalmaz. Ebből kifolyólag különösen ajánlott ezen megbetegedésekben szenvedők részére, de az emésztési zavarokra is kiválóan alkalmazható. Megszünteti a puffadással és felfúvódással együtt járó kellemetlen érzést. De cukorbetegek számára is ajánlott a fogyasztása. A szerecsendió kiváló azok számára, akik étvágytalanságban szenvednek, vagy túl sok gyomorsavat termel a szervezetük. A rozmaring kiváló, mint gyulladáscsökkentő ebből kifolyólag kifejezetten ajánlott reumás megbetegedésben szenvedők számára. Nagyon sok antioxidánst tartalmaz és csökkenti az asztmás rohamokat.