Válassz egyszerű őszi salátákat az ebédhez!

Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen minden egyes évszakban bőséges kínálat áll a rendelkezésünkre, ha valami igazán finom salátát szeretnénk az asztalra tenni. Ősszel sokan úgy vannak vele, hogy már elmúlt a bikini szezon és kicsit elengedhetik magukat, pedig épp ilyenkor nem szabad lazítani. Persze, ha van néhány igazán ízletes saláta receptünk, akkor úgy figyelhetünk oda az alakunkra, hogy éheznünk sem kell.

[wp_ad_camp_1]

A rukkolás sütőtökös saláta nagyon finom és segít abban is, hogy fittek maradjunk. Csupán 20 deka rukkola, egy nagyobb sütőtök fele, olívaolaj, frissen facsart citromlé, dió és mandula kell hozzá. Az elkészítése is egyszerű. A sütőtököt meg kell hámozni, majd le kell reszelni a nagyobb lyukú reszelőn. Ha ezzel megvagyunk, akkor keverjük össze a rukkolával, csorgassunk rá az olajat és a citromlevet, végül keverjük el. Tegyük kis időre a hűtőbe, majd szórjuk rá az aprított diót és mandulát.

A gyümölcssaláta remek választás, ha valami édességre vágysz. Elkészíthető két almából és körtéből, jöhet hozzá szőlő, egy kis szilva, dió, méz, kevés citromlé. Az elkészítése egyszerű. A megtisztított és lehámozott gyümölcsök közül a nagyobbakat kockázd fel. Tedd mindent egy tálba, csurgass rá citromlevet és mézet, végül keverd el. Elkészítés után akár azonnal fogyasztható is.

Ősz sajt csoda akár magában is fogyasztható, hiszen laktató salátáról van szó. Kell hozzá nagyjából négyféle sajt, 10 deka mindegyikből, egy alma, körte, szőlő, egy marék apróra vágott dió, egy evőkanál mustár, két evőkanál majonéz, egy nagy tejföl, só, bors, kevés cukor. A nagyobb gyümölcsöket és a sajtokat kockázd fel és keverd össze. A dió kivételével a többi hozzávalót is keverd össze és öntsd az előző keverékre, majd dolgozd össze és végül add hozzá a diót. Hagyd letakarva a hűtőben fél órára.